Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popínavé rostliny přísavník a zimoléz k popínání zdí,domů,pergol.

Přísavník pětilistý - Parthenocissus

Přísavník pětilistý se hodí na fasády,opěrné zdi,pergoly a ploty má krásné červené podzimní zbarvení.FOTKA.

Pokud chcete rychle porůst zdi ploty je přísavník tou správnou volbou, je nenáročný na pěstování nevyžaduje žádnou zvláštní péči dá se dobře pěstovat i v květináčích dobře snáší případný řez a můžete si ho namnožit dřevitými řízky. Přísavník má rád slunce na sluném stanovišti má mnohem intenzivnější červené zbarvení je otužilý mrazuvzdorný.

25 Kč / kus

    

 Přísavník trijcípý - Parthenocissus

Přísavník trojcípý se hodí na popnutí velkých zdí,fasád domů,různých sloupů tvoří krásný celistvý přiléhavý koberec který se na podzim krásně zbarvuje do červena.FOTKA.

Přísavník je nenáročný na pěstování roste v každé zahradní půdě může se pěstovat i v květináči dobře snáší řez ale řízky se množít moc nedaří. Stejně jak u předchozího druhu pro krásné podzimní zbarvení vyžaduje sluné stanoviště. Oba druhy dobře rostou i v polostínu ale nemají tam tak hezké podzimní zbarvení.

25 Kč / kus

 

 prisavnik-trojcipy-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 Zimoléz - Lonicera Serotina

Zimoléz se hodí na různé popínání menších ploch plotů, pergol, zdí,mříží má krásné velké květy.FOTKA. Pro svoje popínání potřebuje oporu aby se mohl proplétat dá se pěstovat i v květináči je nenáročný mrazuvzdorný dá se dobře množit řízky.Stanoviště mu vyhovuje v popostínu. Na podzim má spoustu drobných červených plodů které jsou velice dekorativní POZOR nejsou jedlé !!!

30 Kč / kus

 

 zimolez-2.jpg